COCIÑAR NO LAVAVAIXELAS


Cociñar no lavavaixelas é algo que, aínda que pareza novedoso por toda a información que está a saír nos medios de comunicación, lévase facendo desde os anos 70. E sí, funciona! Ademais supón un gran aforro de enerxía, xa que permite limpar a louza e ao mesmo tempo preparar comidas.

A calor e a enerxía que desprende o lavavaixelas pode aproveitarse para cociñar alimentos. Pero podemos facelo con total liberdade ou tranquilidade? Sí, claro, mais é necesario saber as propiedades específicas de cada produto e seguir unhas normas de seguridade que resultan obvias. 

Déixovos cuns cantos aspectos aos que convén atender antes de por en práctica este método:
- Os recipientes que se usen para ferver teñen que estar hermeticamente pechados.

- Cada alimento necesita o seu tempo de cocción, polo que se fai imprescindible coñecer este dato. En caso contrario, poderemos vernos afectados por calquera bacteria (salmonela, botuñismo, etc.). 
- Moitos estudos falan a favor desta utilización do aparato, cuestión que non quere dicir que debamos crer ao cen por cen.
- Sempre será aconsellable agardar a que os especialistas sanitarios e técnicos o dean por bo sen riscos.

Comentarios